asculta live
Resursele de apă potabilă sunt în prag de epuizare

 

Resursele de apă potabilă sunt în prag de epuizare

Canalele de exploatare spre pânzele freatice s-au triplat, cel puţin, în ultimii 50 de ani, subliniază un raport mondial al Naţiunilor Unite pe această temă, realizat în colaborare cu UNESCO şi publicat în deschiderea celui de-al 6-lea Forum Mondial al Apei la Marseille.
De asemenea, creşterea populaţiei mondiale şi încălzirea climatică, ce agravează inundaţiile şi secetele, prezintă o ameninţare la adresa resurselor de apă dulce, în cazul în care nu se va face nimic pentru a îmbunătăţi gestionarea acestora.
Având în vedere populaţia mondială, care a depăşit pragul de şapte miliarde de persoane, nevoile alimentare ar urma să crească cu 70% până la orizontul lui 2050, cu o cerere crescândă pentru produsele de origine animală, care necesită la rândul lor cantităţi enorme de apă.

Sursa: www.agerpres.ro

Taguri: , , , , ,www.agrofm.ro | www.agrofm.com | Copyright 2011 | Agro FM este o Marca Inregistrata SC Brand Emotion SRL. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conţinutului fără menţionarea sursei. Pentru mai multe detalii accesaţi Termeni şi Condiţii.
Streaming oferit de Distinct New Media