asculta live
Conservarea dovleceilor

 

Conservarea dovleceilor

Dacă doriţi să pregătiţi mâncăruri cu dovlecei în timpul iernii îi puteţi conserva. Există mai multe metode şi reţete pentru dovleceii conservaţi. Pentru a o alege pe cea mai potrivită , vă oferim câteva sfaturi:

Dovleceii pe care vreţi să-i conservaţi trebuie să fie de foarte bună calitate. Alege-ţii pe cei mai tineri şi spala-ţii bine.

Dacă se vor conserva întregi, atunci trebuie să alegeţi dovlecei mici. Când este vorba despre dovlecei mari, acestia se taie în bucaţi.

Dovleceii muraţi pot fi folositi la numeroase mâncăruri. Ingredientele de bază pentru murare sunt apa, sarea, oţetul şi zahărul. Apoi, în funcţie de varianta aleasă, pot fi ulei, suc de roşii, ghimbir, pătrunjel  şi hrean.

Dovlecei conservaţi în sare

Dacă vreţi să-i conservaţi în sare, aveţi nevoie, pe lângă dovlecei, de sare, mărar şi borcane.

Trebuie să folosiţi  cam 1 kilogram de sare la 10 kilograme de dovlecei. Aceştia trebuie raşi după ce li s-au scos sâmburii. Apoi se pun în borcane, împreună cu sarea care îi va separa în straturi. Se adaugă mărarul 100 – 150 grame şi se sigilează borcanul. Acesta trebuie să stea într-un loc la răcoare.

Dovlecei în suc de roşii 

Dacă vreţi să-i puneţi la conservat în suc de roşii, atunci acesta trebuie adăugat deasupra dovleceilor, după ce au fost puşi în borcane. Pentru a-i conserva, dovleceii trebuie să fie decojiţi şi tăiaţi, apoi opăriţi în jur de 5 minute.

Sursa: www.sfaturilebunicii.ro

Taguri: , , ,www.agrofm.ro | www.agrofm.com | Copyright 2011 | Agro FM este o Marca Inregistrata SC Brand Emotion SRL. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conţinutului fără menţionarea sursei. Pentru mai multe detalii accesaţi Termeni şi Condiţii.
Streaming oferit de Distinct New Media