asculta live
Prepararea urzicilor

 

Prepararea urzicilor

Urzicile se pot prepara la început de primavară sub formă de pireu, mâncare cu usturoi sau salate

Se poate folosi sucul obtinut din frunze proaspete, pisate şi stoarse. Se consumă doua, trei linguriţe pe zi.

Pentru revigorare şi detoxifiere se poate face o cură cu infuzie de urzica (o lingura de plantă proaspătă bine marunţită la o cană cu apă clocotită sau o linguriţă de pulbere de plantă uscată la o cană cu apă clocotită lăsată acoperită timp de 15 minute), trei pahare de ceai pe zi, timp de trei, patru săptămâni. Nu este bine ca această cură să depăşească 6 săptămâni, excesul fiind dăunător.

Sursa: www.sfaturilebunicii.ro

 

Taguri: , , ,



www.agrofm.ro | www.agrofm.com | Copyright 2011 | Agro FM este o Marca Inregistrata SC Brand Emotion SRL. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conţinutului fără menţionarea sursei. Pentru mai multe detalii accesaţi Termeni şi Condiţii.
Streaming oferit de Distinct New Media